Paste cu carne de vita si sos alb

de mikidaniro in Paste, 28 Feb 2012 | 11141 vizualizari

 

O reteta simpla,gustoasa,dar care necesita un pic de rabdare.De obicei eu prepar carnea de vita in acest mod cand am activitati casnice:).Pun totul la foc mic,mic si uit de ele pana imi termin tb:).

 

INGREDIENTE

  • 350g paste de casa sau un pachet cumparate(500g)
  • 600g carne de vita macra
  • 100ml vin alb
  • 2 galbenusuri
  • 150ml smantana dulce
  • 1/2 lingutita cimbru
  • 1/2 lingutita rozmarin
  • 1/2 lingutita oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de vita si sos alb:

Carnea o taiem cubulete mici si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu uleiul de masline si jumatate din cantitatea de condimente(sare,piper,cimbru,rozmarin si oregano).Acoperim vasul si lasam minim o ora, amestecand din cand in cand si adaugand apa calda daca scade sosul prea mult.
Cand bucatelele de carne sunt aproape gatite adaugam vinul,dam focul iute pt a se evapora alcoolul cca 1 min,apoi adaugam apa calda cat sa acopere carnea un pic mai mult de jumatate si lasam in continuare la foc mic pana se gateste complet.Intre timp punem pastele la fiert.

Dupa ce carnea este gatita complet,o scoatem din sosul format,o punem in alt vas in care am topit in prealabil untul, adaugam restul condimentelor si  sotam cca 5 min.

In sosul format adaugam galbenusurile  amestecand energic pentru a nu se coagula,apoi adaugam smantana si lasam sa dea intr-un clocot.Adaugam pastele fierte,scurse si mai gatim cca 1-2 min .amestecand frecvent.Oprim focul,acoperim vasul cu carne si cel cu paste si lasam sa se ''imprieteneasca'' ingredientele 5 min.

Puteti inlocui pastele cu orez basmatic fiert,amestecat cu unt,sare si piper sau cu orice alta garnitura va place.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pastele cu orez basmatic fiert,amestecat cu unt,sare si piper sau cu orice alta garnitura va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de vita si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi